Affiliate kortingscode site bouwen

Wil je een kortingscode website bouwen? Dan is dit al snel maatwerk. Wil je toch zonder al teveel te investeren een affiliate coupon/kortingscode site bouwen? Dan zijn hier toch meerdere opties nog voor.

Let er op dat niet alle adverteerders kortingscode sites accepteren. Je kunt geschikte adverteerders o.a. vinden via de Adverteerder zoekmachine.


Kortingscode WordPress thema’s

Er zijn meerdere WordPress thema’s die zo zijn geoptimaliseerd dat je ze makkelijk kunt gebruiken als kortingscode site.

Je kunt hierbij zelf kortingscodes aanmelden of je kunt er productfeeds vanuit advertentie netwerken inladen. Een voorbeeld hiervan is het Couponis WordPress thema.

Couponis WordPress Thema

Kortingscode thema Couponis is een uniek thema gemaakt voor het laten zien van kortingscodes.

Kortingscodes kunnen zowel door website bezoekers worden toegevoegd als dat deze kunnen worden geïmporteerd als XML of CSV bestand (deze kun je bij affiliate netwerken downloaden).

Het importeren van de XML en CSV bestanden gebeurt via de gratis WP All Import plugin.


Andere vergelijkbare kortingscode thema’s zijn:

Tips voor het bouwen van een kortingscode site

De concurrentie is heftig. Je moet dus over meerdere dingen goed nadenken om een kans te maken.

Een kortingscode site als geen ander

Waarom zouden adverteerders met jouw site moeten samenwerken? Wees uniek door je bijvoorbeeld te focussen op een specifieke niche.

Een mooi voorbeeld daarvan is Pizzapiraat. Een kortingscode site voor Pizza kortingscodes.

Met teksten zoals “Ahoy! 87 pizzakortingen voor jouw bolle kop” vallen ze ook nog eens heel erg op.

Pizzapiraat kortingscode website

Domino’s en New York Pizza hebben geen bekend affiliate programma. Ze maken waarschijnlijk puur winst op de vertoonde advertenties.

SEO

Een andere belangrijke factor is SEO oftewel zoekmachine optimalisatie. Omdat er zoveel concurrentie is kom je niet zo snel in de top zoekresultaten op een zoekopdracht als “Domino’s kortingscode”.

Hiervoor moet je website relevant zijn op de zoekopdracht en enkele relevante en kwalitatieve links naar je website kunnen ook helpen.

Bij PizzaPiraat linken gewone mensen vanuit verschillende forums etc. allemaal naar de website omdat ze daar steeds weer up-to-date en werkende kortingscodes vinden.

Door Tim van Iersel

Tim van Iersel is de oprichter van AffiliCoach.nl en deelt hier zijn kennis over Affiliate Marketing. Naast bloggen op AffiliCoach, is hij (WordPress) developer en SEO specialist onder de labels Websitescanner en Plugin.nl.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


10+ Jaar evaring
Ervaring als publisher én adverteerder
Al 100+ sites gebouwd